Jak bylo v roce 2011

Rok 2011 je pomalu za námi, blíží se Vánoce a Nový rok 2012. Pojďte se s námi ohlédnout za uplynulým rokem. Na srazech jsme vyzkoušeli několik nových lokálů a přibyla nám i nová přednášková akce s názvem Tower Talks.


Rok jsme zahájili srazem ve Valhalle, tak i přes změnu majitele a upozornění na zhoršení kvality v ní rok také posledním srazem zakončíme. V únoru jsme navštívili Red Hat Developer Conference 2011. Ve Valhalle opět proběhl únorový sraz spojený s Squeeze release party, jako připomínka, kde vznikla myšlenka Linux v Brně. V březnu proběhl InstallFest 2011 a sraz proběhl pro změnu opět ve Valhalle Smile Duben byl na akce nabytý měsíc. Nejprve se konal Red Hat Brno Open House 2011, následovaný srazem v restauraci Camel, s novou akcí nazvanou Tower Talks, videa z této akce můžete shlédnout zde. Měsíc poté uzavírá Blender konference 2011, ze které jsme vám také přinesli videa.
Zdroj fedora.cz
Na květnovém srazu jsme pro teplé počasí vyzkoušeli zahrádku restaurace H3 (dřívější Valaška) v Krpoli, aby to měli kolegové z Red Hatu blízko z práce. Bohužel se veškeré osazenstvo rozprchlo tak rychle, že nás tam už opozdilci nenašli (vyplatí se chodit včas). O pár dnů později se v Red Hatu konala Fedora 15 release party. Zdroj linuxexpres.cz Začátkem června proběhla Konference Internet a Technologie 2011, letos bohužel bez Ankety Czech Open Source :( Sraz proběhl na zahrádce restaurace Grill bar tenis na Staré osadě a následně v sobotu proběhla Konference Openmobility 2011. První polovina roku tedy přinesla spoustu zajímavých akcí.

-Beryšek-

V červenci jsme se opět sešli v Restauraci H3 (viz. pozvánka). V důsledku dlouhodobé promyšlené strategie a propracované organizaci sraz překročil národní i evropské hranice a to jako součást Qt Worldwide Meetup Days. Člence realizačního týmu "Štastné Náhodě" tímto dodatečně děkujeme.

Krom pochutin pevných, kapalných a konzistence přechodné se na stole ocitl návrh nové podoby webu LinuxAltu (bohužel se jej do LinuxAltu nepodařilo zprovoznit), E-ndyho stroj (ten také podnítil zanícenou debatu, na jakém HW by se měly pro tato zařízení buildovat balíčky s polaritou výkon versus nativní) či nejen jazykové nuance mezi kodérem a programátorem okořeněné historkami o tom, jak moc nechutná databázovému serveru špatně sestavený dotaz.

Místo samé útočilo na naše smysly i dalšími zbraněmi. Dodnes nevyřešenou záhadou zůstalo intenzivní aroma zahradního stanu – řečeno velmi shovívavě. Nechápu, jak tam Kavolův malamut mohl vydržet. Osvěžující a příjemnou protiváhou byla nová servírka. Odnesl si někdo její číslo?

V srpnu jsme podnikli výpravu do Plzeňského dvora (viz. pozvánka). Pravda, počasí předvedlo, proč je dobré mít buď kliku nebo střechu a zahnalo špatně oděné „tučňáky“ na ústup do předem připravených pozic. Z toho si vzal poučení Gargamel a až do odvolání bude svůj čas věnovat budování rodinného sídla. Mějme tedy v téměř nábožné úctě jeho pijetní snímek. Budiž mu rekonstrukce lehká.

Skromná prázdninová účast přinesla těžce pohodovou prázdninovou atmosféru.  Hlavního cíle mise bylo i tak dosaženo – prostor je vhodný pro nadcházející sraz, který spojuje v jedno Tower Talks a Software Freedom Day 2011.

-Laďa-

V září, jak už bylo řečeno, proběhl sraz spojený s Tower Talks ve znamení Software Freedom Day 2011 s posezením v Plzeňském dvoře. Videa z akce můžete shlédnout zde: [1], [2], [3], [4], [5]. Říjnový sraz proběhl na velmi netradičním místě, a to v restauraci Druhý dech v brněnských Ivanovicích. Pro některé byla tato lokalita z ruky, tak se nesl v komorním duchu (já přistál na brněnském nádraží po 20 hodině écéčkem z Prahy a za 20 minut jsem seděl s pivem v ruce Cool tak jakýpak z ruky). Odjez Gedíkovým okřídleným šípem pro mě byl návratem do vzpomínek mládí Smile . V říjnu se také konala Konference OpenSource řešení v sítích 2011 v Karviné.
Listopad začal již tradičně Konferencí LinuxAlt. Snad větší prostory a internet pro návštěvníky pomohl k rekordní návštěvnosti. Sraz v tradiční Valhalle byl následován Fedora 16 release party.



Jak vidno, za rok 2011 se toho událo až až. Děkujeme všem za podporu, ať již dílem práce na našich akcích nebo finanční podporu našich členů a partnerů. Přejeme všem šťastné a veselé prožití vánočních svátků a mnoho úspěchů v nadcházejícím roce 2012.

Za Linux v Brně
předseda Ladislav Nešněra
a čestný předseda Jiří Beránek



0
Vaše hodnocení: Žádné

Komentáře

Obrázek uživatele Gargamel

 Jo toz stastne a vesele!

 Jo toz stastne a vesele!

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na „Uložit změny“.