Red Hat Open House [19. 4. 2007]

    Když jsem lákal stejně postižené kamarády na den otevřených dveří do brněnské pobočky RedHatu, mysleli si, že se chystám na exkurzi do továrny. A měli pravdu – je to továrna na kvalitní software, který my všichni, ač někdy nevědomky, používáme. Části kódu od pánů programátorů totiž můžete nalézt snad všude. Pojďme se ale podívat na krátkou reportáž královstvím klobouků.

 
Již z dáli se nad ulicí Purkyňova tyčí mohutné logo, které tak vrhá stín na kolemjdoucí osoby s úšklebkem ve tváři se dívajících proti slunci na štít protější budovy. Poznáte ji – má výrazné barvy v moderním stylu. Koneckonců nedaleké panelové domy na ulici Voroněžská mají podobný styl maskování.
 
 
Hned na začátku si nás vzali na paškál průvodci, kteří nám ukázali umístění nejdůležitějších objektů na patře – kuchyňku a klimatizovanou laboratoř, kde je možné se po celý rok zchladit během náročné práce. Dozvěděli jsme se, že zdejší kávovar už potřetí za dva týdny vypověděl službu, pravděpodobně nebyl zapojen do té správné Sítě. Neméně důležitá se pak stala zásoba gumových hadů v jedné malé skříňce. Na rozmlsání a udobření návštěvníků byly nachystány tácy s dobrotami, které jsme chvíli před tím míjeli v “lednici”. Možná proto to v některých křehkých duších nevzbudilo patřičnou důvěru.
 
       
 
Všímavější osoby jistě spatřily to množství hesel a výroků, umístěných na různých místech po celém patře. Některá hesla patří do strategie firmy, můžete je potkat po celém internetu. Zřejmě to bylo motivem jednoho zdejšího oddělení pro vytvoření vlastního hesla.

       

Celý interiér je zabarven do lehkých odstínů modré, působící to blahodárně na lidskou psychiku, maje za následek vyšší pracovní nasazení zdejších zaměstnanců. 

 

K dobrému kolektivu a morálce na pracovišti nesmí chybět ani tzv. “samičky” (© Usáma), nejlépe v počtu dvou a více kusů, což se očividně podařilo.

Po celou dobu naší návštěvy probíhaly prezentace a diskuse za zavřenými i otevřenými dveřmi, kde jsme se dozvěděli spoustu užitečných informací a mohli pokládat intimní dotazy přítomnému personálu.

Za dobu naší navštěvy se kolem nás vysokou rychlostí míhaly příjemné slečny, měly ovšem mnoho práce a tak nám nebyly v tu dobu zrovna k dispozici. Natrefili jsme na ně ale před budovou, nicméně únava z rychlého běhání byla znát a tak se autogramiáda ani promenáda v plavkách nekonala. Snad příště... (a proto se opět těšíme na další den otevřených dveří)

       

 

 

0
Vaše hodnocení: Žádné